a legtetejére
Piacelemzés

Újlakás-piaci tudásunk az alábbi szolgáltatásokon alapul.

Lakáspiaci Riport

A Lakáspiaci Riport helyszínre szabott, adatalapú lakáspiaci elemzést kínál a hazai ingatlanpiac szereplőinek. A kutatás pontos képet fest a fejlesztésekről, így segíti a projektek optimális tervezését. A Riport érdemben csökkentheti az ingatlanfejlesztési döntések kockázatát, hiszen a jelenlegi környezetben már nem feltétlenül érvényesek a válság előtt rögződött ismeretek.

Az elemzés két fő részéből az első az általános lakáspiaci helyzetkép bemutatásával, makro és mikro szempontok alapján elemzi az országos és lokális folyamatokat. Részletezésre kerülnek a keresletre és kínálatra ható fő tényezők, például a célcsoport jövedelmi helyzete, a környék demográfiai potenciálja, valamint az aktuális lakásállomány mennyiségi és minőségi jellemzői. Azonosítjuk a regionális és lokális ártrendeket az elmúlt évekre vonatkozóan, és a lakáspiacot befolyásoló folyamatok bemutatásán túl a jövőre vonatkozó prognózisban szemléltetjük a következő évek várható tendenciáit.

Az elemzés második részében a meghatározott fejlesztési terület piaci elemzésére kerül sor. A Riport kiemelten foglalkozik a helyszín környékén 2000 után épült új lakásokkal, melyek erős piaci versenytársai az új fejlesztéseknek. Bemutatjuk az aktuális és jövőben várható konkurens lakóprojekteket, piaci szereplőket. Javaslatot teszünk a lehetséges fejlesztés jellemzőire (lakásmix, árdifferenciálás, műszaki jellemzők, lehetséges célcsoportok), valamint a területen elérhető árszintre. Opcionálisan egyéb funkciók megvalósítását is megvizsgáljuk, például bérlakások, irodák, kiskereskedelem.

Részletes árajánlat kérésére vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségünkön!

Budapesti Lakáspiaci Riport Újlakás Felmérése

A Lakáspiaci Riport elemző-csapata a piacon egyedülálló adattartalommal bíró, kínálati információkon alapuló felmérést hozott létre az újépítésű fővárosi lakásokról. Az adatbázist 2015 második felétől kezdve rendszeres időközönként frissítjük, hogy naprakész információkkal tudjuk elemzéseinket támogatni. A legfrissebb, 2022 harmadik negyedévi kiadásban 300 projektről, és a bennük lévő 18 ezer lakásról található részletes információ.

A rendszeres frissítéssel és egyedi adattartalommal bíró Újlakás Felmérésre is kínálunk előfizetéseket. Felmérésünk azoknak a budapesti lakásprojekteknek a lakásait tartalmazza, amelyek legalább négylakásosak. Az adatokat publikus forrásokból gyűjtjük össze, amennyiben rendelkezésre állnak. Az aktuálisan szabad lakással rendelkező projektekről és a bennük lévő lakásokról negyedévenként, a frissítést megtörténtét követően küldünk hírlevelet a Riport és az Újlakás Adatbázis iránt érdeklődőknek. A korábbi hírleveleket, megjelenéseket az alábbi oldalon tekinthetik meg.

A BLR Újlakás Felmérése hamar hivatkozási alappá vált a lakáspiaci elemzések körében. A Magyar Nemzeti Bank felmérésünket használja fel a rendszeresen publikált Lakáspiaci jelentés újlakás-piacot érintő fejezeteiben. A Központi Statisztikai Hivatal munkáját rendszeresen segítjük az újlakás-piaci elemzéseik során. Az újépítésű lakáspiac adatai tekintetében együttműködünk a Duna House Barométer készítése során.

Elégedett visszatérő megbízóink között tudhatunk hazai és nemzetközi hátterű vállalatokat, mint a Metrodom, Biggeorge Property, Living és a Cushman & Wakefield. Egyedi igényekre rugalmasan és gyorsan tudunk reagálni.

Építési Engedély Figyelő

Az elmúlt évek szabályozási változásaira reagálva hoztuk létre az Eltinga legújabb szolgáltatását, az Építési Engedély Figyelőt. Úgy gondoljuk, az építési engedélyek szoros nyomon követése különösen fontos lesz a következő években, amikor az 5, illetve 27 százalékos áfakulccsal értékesíthető újépítésű lakások egyszerre lesznek a piacon, és megjelennek az első rozsdaövezeti fejlesztések is. Az opcionális monitoring szolgáltatás megrendelésével a BLR Újlakás Felmérés előfizetői nem csak az értékesítés alatt álló fejlesztésekről juthatnak információhoz, hanem az engedéllyel rendelkező, de még nem értékesített, illetve az engedélyezési eljárás alatt álló projektekről is.

A felmérés elkészítése során az ÉTDR-t és az egyéb építési nyilvántartásokat, valamint kerületi tervtanácsi dokumentumokat dolgozunk fel. A következő kérdések megválaszolására alkalmasak adataink:

– Melyek lesznek azok a fejlesztések, amelyek 5, illetve 27 százalékos áfakulccsal értékesíthetők?
– Elkezdődött-e már a kivitelezés és az értékesítés az engedéllyel rendelkező telkeken?
– Melyik telkeken zajlik jelenleg társasház építésre engedélyezési eljárás?

Vidéki Lakáspiaci Riport Újlakás Felmérése

A Lakáspiaci Riport vidéki településekre kiterjedő projektlista szolgáltatásában féléves részletességgel rendezzük adatbázissá a legalább tíz lakásos társasházban eladásra kínált új lakásokat. Az adatokat publikus forrásból gyűjtjük össze, nyomon követve többek között fejlesztői, ügynökségi honlapokat és az Építésügyi Hatóság engedélyezési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszerét.

A projektlista szolgáltatás mellett lehetőség van lakáslista szolgáltatásra is előfizetni előre meghatározott területi egységekre (pl. Balaton, Pest megye).