a legtetejére
Könyvtár

Könyvtár és Baross Pál Gyűjtemény

Az alábbi szakkönyvek megvannak az ELTINGA polcain. Ha valamelyik felkelti kíváncsiságukat, vagy csak úgy eljönnének böngészni, írjanak!

Az ELTINGA gyűjteményének kezelésén túl megtisztelő feladatunk, hogy Baross Pál szakgyűjteményét eljuttassuk az érdeklődőkhöz.

Baross Pál a rendszerváltás utáni magyar ingatlanszakma vezető személyisége. Kertészmérnöki (Budapest), Várostervezői (Vancouver) és Ingatlanközgazdász (London) diplomát szerzett. 25 évig külföldön gyakorolta az ingatlanos szakmát, majd 1995 és 2010 között az ING Real Estate magyarországi ingatlanfejlesztési üzletágát irányította. 2010-14 között a Budapest Főváros Önkormányzatában felelt az ingatlangazdálkodásért. 2014 óta a Közép-európai Egyetem „Campus Redevelopment Project” igazgatója.

Pali példaadással és közvetlen személyiségével is nagy hatást gyakorol az ingatlanos érdeklődésű fiatalokra. Fejlesztései – a merész homlokzatú ING székház, a budai plázaként népszerű Allee, a környezettudatos középületként is élen járó Nádor utcai CEU campus – olyan innovációk, amelyek utat mutattak a hazai szakmának. Szakirodalmi gyűjteményéből az is kiderül, hogy munkáira mindig készült a korszerű szakirodalomból is.

ELTINGA TOP 10 kedvenc