Referenciák

Kedves partnereink ajánlásai

„Áron és az ELTINGA egész csapata világszínvonalú módszertani és kreativitásbeli képességeket mutatott közös munkánk során. Büszke vagyok rá, hogy segítségükkel sikerült olyan lakás-, és földárindexet alkotni, melyek alapul szolgáltak közszolgálati, prudenciális és számtalan üzleti elemzéshez, mai napig a legismertebb ilyen témájú Magyarországról készült mutató a nemzetközi szakmai színtéren is. Öröm volt velük dolgozni."

Harmati László, az FHB Index elindítója

 

"A mi nemzetközi együttműködésünkben Áron azt jelenti, mint Luca Modric a Real Madridnak, vagy Andrés Iniesta a Barcelonának.”

Gáspár János, EECFA alapító-vezető


"Öröm volt Áronékkal dolgozni. Gyorsak, precízek, proaktívak, inspiráló gondolatokat adnak hozzá a projekthez. Fáradhatatlanul a tökéletességre törekszenek, és ez meg is látszik a végeredményen. Büszkék vagyunk az FHB Családbarátkörnyék-indexre, ami Áronék szuper módszertana nélkül nem jött volna létre."

A MITO kreatív műhely FHB Családbarátkörnyék-index kidolgozásában résztvevő munkatársai
 

„Az ELTINGA készítette el a Nemzeti Eszközkelő Zrt. vagyonkezelésében lévő ingatlanok fenntartási költségének becslő modelljét. A komoly elemzői felkészültséget igénylő modellezés és az ehhez szükséges, sokszor nagyfokú kreativitást igénylő adatgyűjtés során az ELTINGA gyors, pontos, precíz munkát végzett. Horváth Áron és csapata a NET Zrt. munkatársaival hatékonyan együttdolgozott, a közös munka során a társaság működését jól átlátva és megértve alkalmazkodott az elvárásokhoz és az eredményeket a – mélyebb statisztikai ismeretekkel nem rendelkező – kollégák számára is érthető jelentésben és prezentációban foglalta össze.”

Ferenczhalmy Zsófia, projektvezető

 

"Horváth Áronnal és az ELTINGÁ-val az FHB Lakásárindex létrehozása  kapcsán kerültünk szakmai kapcsolatba. Az elmúlt években az ELTINGA igazi profi, nemzetközileg is jegyzett ingatlanszakmai műhellyé vált, öröm és megtiszteltetés velük dolgozni. A  magas szintű elemzői munka mellett rendkívül innovatív módon közelítik meg az ingatlanpiacot, folyamatosan keresik az új kutatási témákat, melyek igényes  bemutatásával valahogy mindig sikerül egy lépéssel a versenytársak előtt járniuk."

Dr. Nagy Gyula, FHB Jelzálogbank

 

"Az ELTINGÁ-t sok éves szakmai együttműködésünk során Magyarország legkompetensebb közgazdasági és ingatlantanácsadói kutatóközpontjaként ismertük meg. Felkészült, innovatív, remek csapat."

Karácsony Krisztián, az ECORYS Magyarország ügyvezetője

 

"A Hétfa több városfejlesztési, hatásvizsgálati munka során dolgozott együtt az ELTINGÁ-val. Nem csupán a kincseket rejtő ingatlanpiaci adatvagyonuk és tiszteletet parancsoló elemzési felkészültségük jelentett sokat ezekben a munkákban. Horváth Áron és csapata mindig arra koncentrált, mi az a probléma, amire keressük a megoldást, mik is azok az ingatlanpiaci folyamatok, amelyek az elemzés szempontjából fontosak. Segítséget, választ kaptunk, nem csupán számokat és térképeket."

Szepesi Balázs, a HÉTFA alapítója és ügyvezetője

 

Rendszeres elemzéseket készítünk az FHB és az EECFA számára

  • Az FHB Lakásárindex a régióban is úttörő statisztikai mutatószám. Az index a nemzetközileg használatos hedonikus módszertan alapján készült, 1998 a kezdőpontja, és megkerülhetetlen hivatkozássá vált a hazai ingatlanpiaci szereplők körében. Az FHB számára végzett további együttműködésben az eseti, elemző feladatok mellett rendszeres lakáspiaci előrejelzést dolgozunk ki.

  • Az Eastern European Construction Forecasting Association (EECFA) nyolc országot lefedő építőipari elemzést végez. Ezt a munkát elemzési központként támogatjuk, az országok helyi elemzőivel folytatott intenzív konzultáció alapján.

 

Eseti felkéréseink közül néhány

  • A lakásfejlesztésekhez kapcsolódó döntéseket támogató Lakásriport, melyet számos megrendelő vett már igénybe.

 

Elemzési igényességünket alátámasztja tudományos tevékenységünk

  • Horváth Áron doktori disszertációja az ingatlanpiac és a makrogazdaság kapcsolódását dolgozta fel a nemzetközi közgazdasági szakirodalom alapján, és az összefüggések magyar ingatlanpiacon való alkalmazhatóságát vizsgálta.
  • Az ingatlanárindex témakörében két publikáció is megjelent a Statisztikai Szemlében. A korábbi a téma nemzetközi statisztikai irodalmát dolgozta fel. A másik a KSH főmunkatársával, Székely Gábornéval együttműködésben végzett, magyar adatokon alapuló számításokat ismertet.
  • Az ingatlanpiac makrogazdasági összefüggéseiről szóló tanulmányokból szemlézett a Külgazdasági Szemlében megjelent tanulmány.
  • A Magyar Nemzeti Bank 2009-es Pénzügyi Stabilitási Jelentéséhez kapcsolódóan háttéranyag jelent meg a magyarországi lakásárak válság alatti alakulásáról.
  • Több konferencia-előadást is tartottunk már különböző rendezvényeken. Az IKKE, az MKE és a bécsi közgazdasági egyetem rendezvényén is a magyar lakáspiac elemzéséről volt szó Vincze Jánossal közös kutatás alapján. Igyekszünk előadással pályázni a European Real Estate Society éves konferenciáira.
  • Nemzetközi szintű publikációs tevékenységünk bővül. Budapest kereskedelmi ingatlanpiacáról, nemzetközi lakáspiaci folyamatokról, a lakásárak és az energiahatékonyság összefüggéseiről is írtunk már.
  • 2014-ben nemzetközi pályázaton nyertük el a DTZ londoni központjának adatbázisát, és az irodapiaci ciklusok fordulópontjairól szóló elemzésünket nemzetközi szakértő-közönség előtt adtuk el.

 

Munkáink publikus részei ide kattintva tölthetőek le. Ha valamit nem talál, kérjük, írjon nekünk.

Fel